maanantai 7. toukokuuta 2012

Rauma kr

Eilen rullailtiin sitten Raumalle päin, mukana tällä kertaa Novan lisäksi mies, kaveri ja sen sakemannipentu Juno. Suunnistettiin ensin pantakojulle josta löysinkin kakaroilleni kivat puolkurkkarit, Novalle musta nahkainen ketjulla ja Ninjalle vaaleenpunanen nahkainen ketjulla :> Siitä siirryttiin odottelemaan kehän alkamista ja Novan vuoro myöhästyi aikalailla. Odotellessa pojalle kokoontui haaremia, Kennel Rokinet'sin whippettejä, joista Nova pari tiesiki ennestään. Kyllä olikin onnellinen niiden ihaninen naisten keskellä :D Ja tietty Ado-uroksen, kun sen kanssa olis pitäny leikkiä.

Novan vuoro oli lyhytkarvaisten holskujen jälkeen, eikä kehässä tarvinnu kauaa olla. Omistaja olis vaan voinu tajuta mennä esittämään poika KUNNOLLA siihe tuomaripöydän eteen, mut kaikki ilmeisesti tapahtu liia nopeesti mun aivotoiminnalle :D Tuomari oli erittäin mukava, ainakin verrattuna siihen edelliseen. Yritti ensin itse katsoa hampaat, mutta kun poika yritti vähän peruuttaa niin tuomari alkoi silittää Novaa päästä ja puhui sille hiljaa jonka jälkeen ne hampaat näytettiinkin hyvin :> Niitä kyllä katseltiin aika kauankin, muttei tällä kertaa tullut mitään sanomista. Niinkuin ennenkin, poika seisoi nätisti paikoillaan kun loput koirasta tutkailtiin ja tuomari siinä totesikin "very good" (tälleen myöhemmin ajatellen varmaan siitä tuli jotenkin usko että EH tulisi). Tuomari oli opetellut suomeksi "ympäri" ja ympäri kehän saatiinkin juosta pari kertaa :D Tällä kertaa Nova ei hyppinyt, pikkasen yritti mut yritykseks kans jäi. Ja edellämainittu tuomarin edessä kunnolla esittäminen vähän meni ohi..... Yhtäkkiä käteen heitetään kaksi punaista nauhaa ja ruusuke ja kehätoimitsija sanoo:"nyt tuli sitten ERI ja ROP ja odotatte, että ROP-junnujen oma kehä alkaa tuossa puol neljän maissa". Sertiä ei saatu, mutta en vois kieltää etteikö toi roppi ollu ihan mukava yllätys (vaikka ainoo pk-holsku olikin niin en sitä odottanut) :D

Ihmisten oli pakko hakea jotain syötävää ja mentiin hetkeksi koomailemaan autoon, koirapojatkin sai vähän lepuutella ja vetivätkin pikku päiväunet. Olis ollut kieltämättä kiva lähteä kohti Poria aikaisemminkin kun aika varma olin ettei junnukehästä mitään tulosta tuu. Pikkuhiljaa lähdettiin kuitenkin autolta valumaan kohti kehää ja siirryin siitä pian Novan kanssa kokoamakehään.

Kokoamakehä oli yhden pikkukehän kokoinen, eikä kaikki koirat meinannu millään mahtua sinne. Varsinkin paimenkoirien kohdalla jouduttiin pieneen syssyyn, siinä lk-holsku ja belgi ihan vieressä ja aussi ja setteri nenän edessä. Tuomari jo silloin katsoi koirat joten periaatteessa jouduttiin seisottamaan siinä koiria jonkun vartin, mistä toiset paimenten omistajat vähän napisikin. Itsellä oli isompi homma pitää poika rauhallisena kuin seisottaa, Nova kun vähän väliä pörisi milloin millekin kun alkoi käymään vähän liian stressaavaksi tilanne. Mutta hienosti aina rauhottui kumminkin ja yllättävän hyvin selvis siitä kauheesta paimenruuhkasta. Kaverin äitikin sitä ihmetteli miksei voinut isompaan kehään pistää kokoilemaan kun ei kuulemmat ollut ees nähnyt Novaa siellä. Onneksi sieltä päästessä oli kehäilyt nopeesti ohi, mentiin roduittain isoon kehään ja sieltä sitten valittiin kaikenmaailman biisonit ja puudelit jatkoon, yllättäen aussi kyllä voitti :> Otettiin vielä Novasta ruusukkeen kanssa kuva (ja kuvat taas ilmestyy myöhemmin kunhan eräs saa tehtyä asialle jotain :D) kauempana hälinästä ja sitten lähdettiin kohti Poria.

Rauma Show 2012
tuomari: Tino Pehar, Kroatia
"Good proper, typical head & expression, good earset, good topline, steep croup, good front, in movement need more drive."
ROP-JUN

©Saana

©Saana

©Saana

©Saana

©Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti